Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Cosa-Nostra-14.jpg

Reeks Cosa Nostra

Auteur(s) David Chauvel (tekst), Erwan Le Saec (tekeningen), Scarlett (inkleuring)

Genre Novelle

Pagina's 48

ISBN 9789463062374 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Cosa Nostra14 - Murder Inc - 2 van 2

Het leven lacht Kid Twist en zijn vrienden toe. Deze criminele bende, die door de journalisten al gauw “Murder Inc.” wordt genoemd, oefent een ongekende terreur uit in de centrum van Brooklyn. Maar de overlast die de leden veroorzaken strekt zich verder uit dan dit betrekkelijk kleine gebied: in de vier windstreken van het land worden moorden gepleegd. Toch is hun laatste uur geslagen...

Dit deel vormt samen met Cosa Nostra deel 13 een compleet verhaal.

Snelle bestellers krijgen bij de hardcover GRATIS een luxe A3-kunstdruk bij cadeau, OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

14 - Murder Inc - 2 van 2 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Aan de galg
Silvester pikt de op historische feiten en op een uitgebreide documentatiebibliotheek gebaseerde maffiareeks Cosa Nostra weer op. Deel 14 van de achttiendelige reeks is tevens het slot van het tweeluik Murder Inc. waarvan het eerste deel in 2011 in vertaling verscheen.

In de afgelopen zes jaar hadden we zelf kunnen opzoeken wat er met Abe Reles alias Kid Twist alias De Kanarie (we zijn dol op al die bijnamen van maffiosi) is gebeurd. Deze man runde met zijn vroegere jeugdvrienden Martin "Buggsy" Goldstein en Harry "Pittsburgh Phil" Strauss Murder Inc., geen kmo waar je zaken mee wenst te doen. In dienst van de New Yorkse maffia, de Cosa Nostra dus, schakelden ze mensen uit en werden ze gevreesde huurmoordenaars. In dit vervolgalbum over hun beroepsactiviteiten en de kwalijke gevolgen ervan lezen we hoe het Kid Twist te heet onder de voeten wordt en hoe hij zich dan maar aanbiedt als informant. Met een ijzige precisie en een bijzonder goed geheugen praat hij zijn bazen, handlangers en beste vrienden aan de galg.

Dit slot van het tweeluik is makkelijk op te delen in twee helften. In de eerste bijt assistent district attorney Burton Turkus zich vast in de zaak om Murder Inc. op te rollen tot hij met de overgave van Reles de jackpot treft. Vanaf dan wordt de strijd verder uitgevochten in de rechtbank met de nodige verrassende getuigenissen, verwijten en strenge verdicten. Over het einde wordt nog steeds gediscussieerd, maar we geloven de uitleg van David Chauvel.

Chauvel rijmt in deze reeks feiten met de meest plausibele interpretaties als de feiten ontoereikend zijn om als bron door te kunnen gaan. De verantwoordingen voor zijn keuzes vind je als vanouds achterin het album. Ook het opzoekingswerk ter zake van Jean-Michel Charlier (die behalve stripscenarist ook documentairemaker en onderzoeksjournalist was) haalt hij hierbij aan. Meer dan een bonus bieden deze extra pagina's een aanvulling op het verhaal dat je net las.

Erwan Le Saëc brengt het andermaal met zichtbaar gemak in beeld. Na dit tweeluik wachten ons nog twee afgeronde verhalen over Lepke Buchalter (de baas van Abe Reles) en Lucky Luciano en een laatste tweeuik over Don Vito.

DAVID STEENHUYSE --- augustus 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.