Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.50 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Cognac strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Cognac-2.jpg

Reeks Cognac

Auteur(s) Aurore Folny (inkleuring), Chapuzet (tekst), Eric Corbeyran (tekst), Luc Brahy (tekeningen)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 48

ISBN 9789463062701 (softcover)
9789463062695 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 16,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Cognac2 - Dood in de arena

Sommige cognacs zijn van onschatbare waarde, en echte kenners die in staat zijn om te profiteren van deze nichemarkt zijn zeldzaam. Een zegen voor de onderzoeker voor wie dat talent het voornaamste spoor is...

Wanneer Anna in Charente is om een reportage te maken over cognac, verneemt ze dat een van haar jeugdvriendinnen bij een liefdesdrama om het leven is gekomen. Maar volgens haar had het meer te maken met een mislukte inbraak, uitgevoerd door mensen die de waarde kennen van cognac van voor de fylloxera-bacterie. Dus verzint ze een list om de ware moordenaars te ontmaskeren...

Cognac is een compleet verhaal in 3 delen.

De softcover verschijnt eind oktober, maar is nu al te bestellen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Dood in de arena recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Levensader
Wanneer je 's avonds laat gezapig het glas heft op het goede leven, plezier je daar doorgaans niet enkel jezelf mee, maar ook de streek waar die belonende fles vandaan komt. Dat geldt zeker ook voor de Charente waar wijnen en cognac de levensader vormen die de hele streek doorbloedt. Het hart van sommigen klopt hard voor dat geestrijke vocht. Misschien zelfs hard genoeg om een motief te zijn voor moord, zo bleek al in het eerste deel.

Oorlogsjournaliste Anna-FanÚly Simon is nog steeds van plan de dood van haar beste vriendin tot op het bot uit te spitten en onderzoekt daarvoor ieder spoor. Zeker dat van handel in oude cognac, ook al haalt ze zich daarmee meer problemen op de hals.

Hoezeer we de proeverij van het vorige deel ook konden smaken, nu blijkt dat we eigenlijk slechts aan het glas nipten. De aroma's waren nog niet geheel verspreid. Deel 2 presenteert ze op volle sterkte. Eric Corbeyran en Jean-Charles Chapuzet bouwden hier naartoe. Nu pas is voor Anna de geest echt uit de fles. Als we al iets op te merken hadden op het eerste deel, over de techniciteit van het cognacjargon, dan smaakt het hier al veel soepeler. Het went.

Luc Brahy schotelt een smakelijk destillaat voor, evenwichtig, net als zijn cover. Dacht collega Johan Decloedt bij het vorige deel nog aan de kolonel met de loden pijp in de keuken, dan lijkt het dit keer de professor met de revolver in de slaapkamer te zijn. Alleen is dat onmogelijk, en zo is ook onze theorie eraan voor de moeite.

DIEDERIK VAN DE VELDE --- oktober 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.