Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 7.73 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Cognac-2.jpg

Reeks Cognac

Auteur(s) Aurore Folny (inkleuring), Chapuzet (tekst), Eric Corbeyran (tekst), Luc Brahy (tekeningen)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 48

ISBN 9789463062701 (softcover)
9789463062695 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 16,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Cognac2 - Dood in de arena

Sommige cognacs zijn van onschatbare waarde, en echte kenners die in staat zijn om te profiteren van deze nichemarkt zijn zeldzaam. Een zegen voor de onderzoeker voor wie dat talent het voornaamste spoor is...

Wanneer Anna in Charente in haar geboorteplaats is om een reportage te maken over cognac, verneemt ze dat een van haar jeugdvriendinnen bij een liefdesdrama om het leven is gekomen. Maar volgens haar had het meer te maken met een mislukte inbraak, uitgevoerd door mensen die de waarde kennen van cognac van voor de fylloxera-bacterie. Dus verzint ze een list om de ware moordenaars te ontmaskeren...

Cognac is een compleet verhaal in 3 delen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Dood in de arena recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Cognac is niet de strip die je wilt bekeren tot het drinken van deze goddelijke drank, is niet opgezet om je eindeloos te instrueren en heeft ook niet de bedoeling om een oubollige opsomming van feiten te geven. Cognac is een thriller die zich nu toevallig afspeelt in de Charente, om preciezer te zijn in het lieflijke dorpje Jonzac en omstreken.

In het vorige deel zijn we te weten gekomen dat een vriendin van Anna-Fanély Simon, reporter van een internationaal magazine, werd vermoord door haar echtgenote die daarna zelfmoord pleegde. Niet zo volgens Anna-Fanély en ze gaat op onderzoek. Eerste bemerking is dat er heel wat van de kostbaarste cognac uit de kelder van haar vriendin is verdwenen en dat is reden genoeg om hier achteraan te gaan. Met het overbrengen van haar vriend Connor en die te laten doorgaan als gefortuneerde dandy met een rijke voorkeur voor exceptionele cognacs hoopt ze het dossier open te breken. Enige probleem: Connor heeft totaal geen voeling met dit exquise druivensap.

Drie delen zou de reeks Cognac bevatten en dat geeft nu al een soort van gemis. Het verhaal bezit van begin tot einde een stresserende spanning die je op het puntje van de stoel laat zitten. Na een zeer gesmaakt eerste deel is er steeds die vrees dat de volgende delen nooit aan het eerste kunnen tippen, wel niet zo bij Cognac. Met een zekere schwung leiden de scenaristen/tekenaar door de straten van dorpjes en stadjes in de Charente waaronder Angoulême (tiens waar kennen we dat weer van), profileren de nieuwe spelers en brengen je stap na stap naar de clou die in deel drie dus zijn climax zal krijgen.

Stoppen na drie delen? Velen raden aan om dat te doen als je de top hebt bereikt, zelf ben ik voorstander om er alsnog een tweede cyclus aan te breien. Het loopt gewoon soepel en zit nog vol met mogelijkheden...

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Levensader
Wanneer je 's avonds laat gezapig het glas heft op het goede leven, plezier je daar doorgaans niet enkel jezelf mee, maar ook de streek waar die belonende fles vandaan komt. Dat geldt zeker ook voor de Charente waar wijnen en cognac de levensader vormen die de hele streek doorbloedt. Het hart van sommigen klopt hard voor dat geestrijke vocht. Misschien zelfs hard genoeg om een motief te zijn voor moord, zo bleek al in het eerste deel.

Oorlogsjournaliste Anna-Fanély Simon is nog steeds van plan de dood van haar beste vriendin tot op het bot uit te spitten en onderzoekt daarvoor ieder spoor. Zeker dat van handel in oude cognac, ook al haalt ze zich daarmee meer problemen op de hals.

Hoezeer we de proeverij van het vorige deel ook konden smaken, nu blijkt dat we eigenlijk slechts aan het glas nipten. De aroma's waren nog niet geheel verspreid. Deel 2 presenteert ze op volle sterkte. Eric Corbeyran en Jean-Charles Chapuzet bouwden hier naartoe. Nu pas is voor Anna de geest echt uit de fles. Als we al iets op te merken hadden op het eerste deel, over de techniciteit van het cognacjargon, dan smaakt het hier al veel soepeler. Het went.

Luc Brahy schotelt een smakelijk destillaat voor, evenwichtig, net als zijn cover. Dacht collega Johan Decloedt bij het vorige deel nog aan de kolonel met de loden pijp in de keuken, dan lijkt het dit keer de professor met de revolver in de slaapkamer te zijn. Alleen is dat onmogelijk, en zo is ook onze theorie eraan voor de moeite.

DIEDERIK VAN DE VELDE --- oktober 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.