Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Broadway strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Broadway-2.jpg

Reeks Broadway

Auteur(s) Djief (tekeningen)

Genre Novelle

Pagina's 48

ISBN 9789463062305 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

BroadwayBoek 2 van 2

1929, de moderne tijd met haar zinderende levenslust laat haar polsslag nergens meer voelen dan in die ene New Yorkse laan: Broadway!

Broadway, de straat die nooit slaapt, levend op het ritme van de Music-Hall en de “speak easies”, gedrenkt in walmen van clandestiene alcohol. De neonlichten trekken nachtvlinders aan van allerlei slag: schrijvers, gangsters, danseressen, beroemdheden en rijkelui... zoek naar najagen.

‘Chapman’s Paradise’ is een puinhoop: een waardeloze impresario, een podium dat ineenstort in het midden van een voorstelling... de danseressen zitten zonder werk en de broers Chapman zitten in zak en as. Maar de lichten van Broadway doven nooit. Ze moeten alleen een nieuw, spectaculair idee vinden, en liefst van al ook nog wat geld. Misschien door het familiebedrijf te verkopen...?

Broadway is een compleet verhaal in twee delen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

Boek 2 van 2 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Op het einde van deel 1 stort samen met het podium van The Chapman's Paradise ook de droom Lenny en George in. Terwijl George zich in de alcohol stort zorgt Lenny voor een oplossing. Hij verkoopt de schoenmakerij om dat geld te pompen in het Cabaret. Ook al vreest George dat Lenny hier een stap te ver zet, toch gaat hij samen met zijn broer de uitdaging aan Een nieuwe regisseur, voorgesteld door hun moeder en die het volste vertrouwen meekrijgt, is de eerste vrij risicovolle stap gezien de beperkte kennis van de man voor het genre. Maar een afspraak in het gekende Cotton Club overtuigen zowel George als Lenny. De inventiviteit van de man zou wel eens de doorbraak kunnen betekenen.
Fanny het naïeve danseresjes komt ondertussen in contact met grote sterren die haar de indruk geven respect te hebben voor haar kwaliteiten maar dit niet altijd met de beste bedoelingen.

Djief, tekenaar en scenarist van Een straat in Amerika, heeft met dit tweeluik een zeer behoorlijk verhaal op papier gezet dat zich afspeelt in het zeer mondaine Amerika en hij situeerde zijn verhaal in één van de meest magische en magistrale straten, een straat die bij iedereen tot de verbeelding spreekt: Broadway. Een straat waar de ene nightclub naast de andere vocht voor een bestaan. Waar het verhaal rustig voortkabbelt zonder enige vorm van overhaasting vullen de tekeningen en de inkleuringen mooi aan. Tekeningen die bijwijlen kunnen concurreren met de besten, Inkleuring, donker en sober, die de periode tot hun recht laten komen, groezelige ruimtes, nachtelijke uren, ... Ze vormen een zeer gewaardeerde toevoeging tot de tekeningen.

Een straat in Amerika - Broadway is een verhaal met een goede afloop, dat wil ik wel kwijt, maar meer zal ik niet openbaren. Prachtig verhaal en spannend plot. Wat moet je meer hebben.


- fluiten

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Feelgood

Nadat het podium van The Chapman's Paradise inzakte tijdens een opvoering dat The Chapman's Paradise weer op de kaart moest zetten in de straat Broadway na de zelfdoding van Walter Chapman wenkt het bankroet voor Walters broers Lenny en George. Hun oude moeder heeft geen geld om hen te helpen, maar ze kent als ervaren rot in de cabaretwereld wel een bekwame regisseur die hun zaak weer uit het slop moet helpen. Die bekwame kerel blijkt een jonge snaak te zijn die vooral ervaring heeft met studententheater en een voorstelling voor het goede doel in een parochiezaaltje. Maar de zelfverzekerde jongen spreekt met opzet af in de legendarische Cotton Club in Harlem waar Duke Ellington en zijn jazzband de pannen van het dak spelen. Hij overtuigt de Chapman-broers met een nightclub te beginnen. Hun grote concurrent aan de overkant ziet met lede ogen toe hoe de zaak wordt gerenoveerd en graaft de strijdbijl weer op. Ondertussen probeert het naïeve danseresje Fanny haar plaatsje te veroveren in de cabaret- en musicalwereld. Haar pad kruist met dat van grotere sterren met goede en minder goede bijbedoelingen.

De Canadees Djief Bergeron rondt zijn tweeluik enthousiast af. Toegegeven, er zat meer in sommige nevenintriges die zich groter opdrongen dan ze afgewikkeld worden, maar Broadway is het soort sprookje met happy end waar Hollywood in de eerste helft van de vorige eeuw op teerde. We denken spontaan aan de feelgoodfilms van Frank Capra (It Happened One Night, Mr. Smith Goes to Washington, It's a Wonderful Life). Geen slechte referentie vinden we zelf.

Broadway is een charmant, vrolijk tweeluik, mooi getekend bovendien. Djief werkt momenteel aan de nieuwe serie Liasons Dangereuses - Préliminaires waarvan in oktober in het Frans deel 1 verschijnt bij Glénat. Stéphane Betbeder baseerde zijn scenario op de briefroman Les Liasons Dangereuses van Pierre Choderlos de Laclos (1741-1803) die meermaals werd verfilmd. De versies van Stephen Frears (Dangerous Liaisons) en Milos Forman (Valmont) zijn de bekendste. De strip is een prequel op de roman over hoe graaf Valmont en markiezin Merteuil elkaar leerden kennen. Een vertaling is nog niet aangekondigd, maar de voorsmaakjes die we al zagen, doen ons verlangen dat een vertaling niet lang op zich laat wachten.

DAVID STEENHUYSE --- juli 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.