Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Beestjes strips

  • 4 - Bonanza
   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Beestjes-4.jpg

Reeks Beestjes

Auteur(s) Schwantz (tekeningen)

Genre Humor

Pagina's 48

ISBN 9789058858009 (softcover)

Prijs € 8,95 (softcover)

Prijs: € 8,95 (Softcover)

Beestjes4 - Bonanza

In het dierenrijk van Beestjes weet humorist Schwantz op een geslaagde manier verbanden te leggen tussen karaktereigenschappen van dier en mens. Huisgenoten hond en vogel vormen de kapstok tot het aanvoeren van diverse andere bewoners van Schwantz' herkenbare wereld.

Beestjes stond van 2007 tot 2014 in dagblad Sp!ts en verhuisde daarna naar dagblad Metro. Droge humor is sindsdien niet meer weg te denken uit het openbaar vervoer!

Pagina's

Reageer via FaceBook

4 - Bonanza recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSCHRIFT (link)
De auteur maakt met dit album een switch van uitgeverij Oog & Blik/Bezige Bij naar Silvester. Wellicht een goede marsrichting, want binnen n fonds concurreren met Heinz is niet gemakkelijk. De eerste twee delen zullen later door Silvester in kleur en op groter formaat opnieuw worden uitgegeven. (AvO)

* * * (3 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Beestjes 1 & 2 werden eerder (2008 en 2010) reeds uitgegeven bij Oog & Blik. In een zwart-wit uitvoering. Dit vierde, door Silvester op de markt gebrachte, album is volledig in kleur. Eveneens kondigen ze een kleuren-herdruk aan van de eerste 2 delen. Ook deel 3 is in voorbereiding, maar daar is nog geen titel van bekend. Afwachten dus...

Velen, vooral Nederlanders, zullen deze gag-strip reeds kennen doordat deze beestige boel reeds sedert 2007 verschijnt in het dagblad Sp!ts. Uit dit gratis in het openbaar vervoer verspreid magazine komen de bijgevoegde fragmenten. Meer materiaal is te ontdekken op hun website (doorblader de vorige kranten).

In deze strip draait het voornamelijk om een hond en een papegaai die een woonst delen. Geen situatie is te gek voor onze 2 hoofdfiguren en de meest uiteenlopende dieren doemen op in de gags. Veel gebeurtenissen doen denken aan een van d klassiekers onder de dierengags, namelijk 'Boes'. De humor bij Beestjes is wel platter en draait nogal vaak rond fecalin (hetzij uitwerpselen, ontlasting, of -iets platter- stront of kak). De grote gelijkenis met die andere krantenstrip van weleer zit hem in het feit dat ook in deze reeks veel dieren het moeten ontgelden. In dit boekje is het nogal gauw eens de hoofdrolspelende hond die behoorlijk wat te verduren krijgt van zn huisgenoot, de papegaai.
In tegenstelling tot veel andere strips van dezelfde strekking, beperkt de auteur zich niet tot gags die enkel rond de hoofdfiguren zijn opgebouwd. Het geheel wordt vaak afgewisseld met fragmenten die niets met de rest te maken hebben, maar wel allemaal sadistische dierenhumor brengen. Ik vind het alleszins geen slechte zaak dat er zoveel uitleenlopende zaken aan bod komen.

De tekeningen zijn sober, bijna kinderlijk, maar voldoen wel aan de eisen van een goede gag. Zowat alle gags zijn opgebouwd uit 3 tekeningen. Veel van die kortere fragmenten behoren wel tot een groter geheel. Wat mij het meest opviel was een compleet gebrek aan achtergronden. Natuurlijk is dit geen noodzaak bij deze humor, maar een minimum aan decor zou toch niet slecht zijn.

Besluit: 'Beestjes 4' brengt fijn vertier dat je op een kort moment van verveling waarschijnlijk snel opnieuw eens ter hand neemt.
* * *1/2 (3,5 van 5 sterren)

Iyo74

Externe recensie, bron: EPPO Stripblad
In deze bundeling losse grappen wordt de gemoedsrust van een hond door zijn huisgenoot de papagaai flink op de proef gesteld, slaat 'De Paling' zijn slag en hebben diverse andere dieren hun eigen bizarre besognes. De grappen zijn afwisselend en niet alleen maar over poep en plas, maar het lachen om gagstrips heeft bij mij een grens. Één of twee stroken zijn nog grappig, maar zo'n album vol is iets te veel om in één keer te lezen.
* * * (3 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
In Nederland zijn er behalve in Eppo amper tot geen papieren publicatiemogelijkheden meer voor vervolgstrips. Elke humorist die een potlood of een Wacomtablet kan vasthouden, probeert een strookjesstrip te slijten aan kranten of tijdschriften. En die zijn er in Nederland, ondanks de teruglopende verkoopcijfers van dag- en weekbladen (ook bij ons een feit), toch nog bij hopen. In vergelijking met Vlaamse kranten doen de Nederlanders het zelfs pakken beter om de krantenlezers te behagen met een streepje dagelijkse humor. Stroken worden er in kleur en op behoorlijk groot formaat afgedrukt op soms een volle krantenpagina tussen een verscheidenheid aan andere strookjesstrips, al dan niet van buitenlandse origine. In Sp!ts, te vergelijken met Metro, staat sinds 2007 Beestjes, een geslaagde komische strookjesstrip in een aardig tekenstijltje met dieren die bijna allemaal met een frons rondlopen. De hoofdpersonages zijn een naamloze hond en een vaak rokende papegaai. De eerste drie albums verschenen in zwart-wit bij Oog & Blik | De Bezige Bij. Silvester gooit er een kleurtje tegenaan om de albumreeks bij een groter publiek te krijgen.

Schwantz (Hans Klaver voor de burgerlijke stand) schroomt zich niet om platvloerse scatalogie te gebruiken, een gegeven dat ook wel werkt in Dirkjan waarin de stront er weliswaar nog smeriger uitziet. Scheten, keutels, drollen als lekkernijen voor strontvliegen, baja, wij kunnen daarom lachen. Maar ook uit grappenreeksen met opdringerige maffamuizen, de crimineel "De Paling" die iedereen te snel af is (wat geen opgave is voor een paling) en het onophoudelijk keffende hondje haalt Schwantz het onderste uit de kan. Hij weet bovendien wanneer hij moet stoppen en rekt zo'n reeksen niet tot ze niet meer grappig zijn. De grappen komen er afwisselend door te spelen met taal of zijn louter visueel. Ook met tekst erbij kan Beestjes zich meten met een andere Nederlandse dierenstrookjesstrip van formaat: Heinz, of nee, zeg maar ineens Boes. Boes dus, weliswaar met hopen poep.
DAVID STEENHUYSE
oktober 2012

Externe recensie, bron: Stripnieuws (link)
Het bundelen van dagbladstrookjes blijft een heikele zaak. Kun je om het dagelijkse strookje nog wel lachen, twee pagina's en dus zes strookjes achter elkaar doorlezen is soms funest voor de lol die je in zon strip hebt. Schwantz' Beestjes gaat soms mank aan dat euvel. Vooral bij poep- en piesgrappen haak ik na drie of vier grapjes wel af. Maar in dit vierde album trof ik regelmatig sequenties aan die leuk waren. Mij viel daarbij overigens op hoe sterk juist die sequenties me deden denken aan Heinz van Windig & de Jong die daar meesters in zijn. Beestjes wordt steeds beter, je hebt het gevoel dat Schwantz zijn draai goed heeft gevonden. Nog even zeggen dat de inkleuring een feest voor het oog is. Daar haalt het bleke aftreksel uit de krant het niet bij. Gewoon aanschaffen dus!


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.