Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.50 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Atalante-08.jpg

Reeks Atalante

Auteur(s) Didier Crisse (tekst), Frederic Besson (inkleuring), Grey (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463062312 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Atalante08 - De stieren van Colchis

Na het verlaten van de onderwereld, worden Atalante en haar metgezellen verwelkomd door koning Aietes en zijn mooie dochter Medea, die Jason niet onverschillig laat. Toch is het een heel andere schat die onze helden begeren: het legendarische Gulden Vlies! De Argonauten zullen echter vele beproevingen moeten doorstaan vr het bereiken van het doel van hun zoektocht, waaronder de verschrikkelijke stieren van Colchis!

Atalante is een mythologische avonturenreeks van topauteur Crisse. Lees ook de verhalen uit Atalantes jeugd in Atalante - De Odyssee.

Snelle bestellers krijgen er GRATIS een luxe A3-kunstdruk bij cadeau, OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

08 - De stieren van Colchis recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Wie de reeks Atalante nog niet kent, kan misschien best eens te rade bij een van de vorige recensies: https://stripinfo.be/reeks/recensies/11_Atalante

De queeste van prins Jason nadert zn einde. Hij en zn illustere gezelschap zijn aangekomen in het land van het Gulden Vlies. De koning is echter niet zomaar van plan dit relikwie af te staan en belast de kleurrijke groep met een bijzondere (en volgens hem onmogelijke opdracht): het temmen van de stieren van Colchis en het inzaaien van drakentanden in de gronden van zijn rijk. Ook nu weer zijn de problemen die opduiken groot

Vooralsnog zijn de avonturen van Atalante allesbehalve vervelend. Dankzij veel afwisseling in de decors en de te volbrengen opdrachten, slaagt Crisse erin om de aandacht van de lezer vast te houden. Ook nu weer zijn de opdrachten goed uitgekozen. Door een combinatie van verschillende uiteenlopende uitdagingen in dit ene album, moet er niet nodeloos gerokken worden aan het volbrengen van wat hun laatste taak zou moeten zijn. Niet dat Crisse daarmee een einde breidt aan dit avontuur, want in de finale heeft hij nog een cliffhanger van formaat in petto die ervoor zorgt dat er reikhalzend kan uitgekeken worden naar deel 9.
Naast de actie moet de reeks moet het ook hebben van de nodige dosis humor. Deze blijft aanwezig door het bonte allegaartje dat zich rond Jason en Atalante hebben verzameld gedurende de verschillende tussenstops die ze reeds maakten. Crisse weet zn personages op een gepaste manier in te zetten in zn verhaal en zorgt er steeds voor dat de combinatie van eigenschappen van een aantal leden van het gezelschap leidt tot een oplossing voor de problemen. De interacties die ze hierbij aangaan zijn amusant en niet te zwaar beladen zodat dit een uiterst genietbaar album is geworden.

Het tekenwerk van Manu Grey heeft reeds een positieve evolutie doorgemaakt, maar toch heb ik het gevoel dat er wat meer werk mocht ingestoken worden. Vaak overheersen close-ups en deze ontberen detail en levendigheid.

Besluit: ontspannende lectuur. Ideaal voor een zonnige (zondag)namiddag. ;-)

- Iyo74


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.