Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Aslak-5.jpg

Reeks Aslak

Auteur(s) Emmanuel Michalak (tekeningen), Fred Weytens (tekst), Hub (tekst), Sebastien Lamirand (inkleuring)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 48

ISBN 9789463061230 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Aslak5 - Het dodenverblijf

In het vijfde deel van deze indrukwekkende vikingensage dompelen tekenaar Hub, de schepper van Okko, en schrijver Fred Weytens de bemanning van de Aslak onder in een wereld die steeds gewelddadiger en gevaarlijker wordt... Niet iedereen zal dit avontuur overleven!

De bemanningen van de Aslak en de Markvard staan oog in oog met de reuzin Hel in haar immense ijspaleis. Ze zullen een epische strijd moeten leveren en sommigen zullen hun leven moeten opofferen, zodat de anderen hun weg kunnen vervolgen. Zij moeten de schurk Skeggy terugvinden, die de poort van het Walhalla heeft weten te openen met behulp van het kostbare boek... Ligt de weg naar huis nu voor iedereen open?

Aslak, een reeks in 6 delen,is medegeschreven door Hub (Okko).

Snelle bestellers krijgen er GRATIS een luxe A3-kunstdruk bij cadeau, OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

5 - Het dodenverblijf recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Waar deze reeks lang een vrij humoristische inslag kende, zitten we nu nog één deel verwijderd van het einde. Dit betekent blijkbaar ook dat we een ernstigere atmosfeer krijgen. De situationele humor is niet volledig weg, maar andere verhaalelementen hebben de boventoon genomen. Dit valt samen met het moment dat sommigen volwassen worden, anderen hun echte kleuren laten zien en dat de eindsprint wordt ingezet. Met andere woorden, dit is goed getimed en het voelt aan als een natuurlijke evolutie wat het des te overtuigender maakt.

De twee rivale groepen hebben samen moeten werken om aan het dodenrijk te ontsnappen, maar de prijs zal heel hoog blijken te zijn. Ze krijgen echter wel een nieuwe bondgenoot terwijl die éne broer hen toch allemaal in de steek laat en in essentie alles en iedereen verraadt. Maar het verhaal is nog niet over. Ik ben dan ook benieuwd hoe de groei, die allen hebben ondergaan tijdens deze queeste, nog de nodige twists zal opleveren.

Daar dit deel een hoog actie-gehalte heeft, zijn de tekeningen iets minder humoristisch. Dood en vernietiging gaan er immers niet goed mee samen. Ook de licht karikaturale invloed die er was, bestaat weliswaar nog, maar is aangepast aan het ernstigere niveau.

In het kort: verrassend ernstig en net daardoor interessanter

witam

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Plezier in het Dodenrijk

De winters duren eindeloos in het Hoge Noorden en de wrede Vikinghoofdman Waldemar is het zat om elke avond dezelfde verhalen over de Grote Snoguld te horen. In een vlaag van woede doodt hij zijn verhalenverteller en beveelt hij diens zonen Skeggy en Sligand op zoek te gaan naar nieuwe heldengedichten. Als ze niet terugkeren, wordt hun broertje en hun moeder onthoofd. Als beiden terugkeren, kan er maar een van hen twee de officiële verhalenverteller worden. De andere wacht het kapblok. Het is dus ieder voor zich. Halsoverkop kiezen beide broers hun bemanning, hijsen de zeilen en gaan op zoek naar de Eerste Verhalenverteller. Hij en enkel hij kan hun de broodnodige inspiratie geven. Na een vreselijke storm drijven hun drakkars een grote afgrond in. Ternauwernood overleven ze het. Ze zijn in de onderwereld terechtgekomen. Hoewel beide bemanningen hun krachten bundelen, raken ze toch in de ban van de Dodenwereld. Als versteend voegen ze zich bij de eindeloze colonnes dode krijgers die naar het ijspaleis van de godin Hel trekken om er door haar beoordeeld te worden.

Wij hebben een dikke boon voor Aslak. Scenaristen Fred Weytens en Hub weten hoe ze een verhaal moeten schrijven. Aslak is rauw, vol onverwachte plotwendingen en vooral heel grappig. Bovendien begrijpen de auteurs de kunst om hun personages net niet te belachelijk te maken waardoor ze hun woeste geloofwaardigheid kunnen behouden. En dit zorgt voor knetterend vuurwerk. Helaas is de hoofdplot van dit deeltje zelf niet echt origineel. De stripmatige uitwerking van het dodenrijk lijkt ons nogal gebaseerd op De Fantastische Rondvaart van Grzegorz Rosinski en Jean-Claude Smit-le-Bénédicte.

De tekenstijl van Emmanuel Michalak, een gamedesigner en storyboardtekenaar van de reeks Okko, is een absolute meevaller. Hij geeft de typische Lanfeust-look een grauw randje mee. Er kan al eens iemand vakkundig gewurgd worden.

Aslak begon als een leuk reeksje, maar met nog één deel voor het einde is de reeks uitgegroeid tot een van de boeiendste van Silvester. Absoluut te volgen.

WOUTER PORTEMAN --- augustus 2017

Externe recensie, bron: MOORS MAGAZINE (link)
Aslak is een bijzondere fantasystrip die vikingsages, legenden en andere oude verhalen door elkaar gooit, er nieuwe verhalen bij verzint om met veel humor tot een spannend avontuur te komen dat buitengewoon ingenieus in elkaar steekt en waar met veel intelligentie en vernuft heel veel verschillende thema’s in verweven zijn zonder dat je het gevoel hebt dat er iets ingenieus in elkaar geknutseld is. Je begint te lezen en je bent vertrokken en je wordt meegesleept door het verhaal.

Dat er vervolgens allerlei slimme zijsporen in verborgen zitten is dan alleen maar leuk, want een strip als deze kun je daardoor gerust vaker lezen, omdat je steeds meer laagjes ontdekt. De strijd tussen twee broers, familiebanden, de liefde die sommigen tot grootse daden brengt, verraad op onverwachte momenten, onverslaanbaar lijkende tegenstanders en situaties, alles komt langs in een vlot vertled verhaal, waarvan dit alweer het vijfde deel is.

Het verhaal begon met de wrede en sadistische vikinghoofdman Waldemar die in de lange winters niet steeds dezelfde verhalen wil horen. Daarom vermoordt hij woedend de Verhalenverteller en geeft zijn zoons Skeggy en Sligand de opdracht op pad te gaan en terug te komen met nieuwe verhalen. Als één van hen niet vóór de volgende winter terug is zal hij hun moeder vermoorden. Maar slechts één van de twee kan de nieuwe Verhalenverteller worden, en daardoor ontstaat er een strijd tussen de broers om de legendarische Eerste Verteller te vinden. Skeggy gaat op pad met de bloeddorstige Roald Eénoog, terwijk de sympathiekere Sligand en het jongeren broertje Knut aan boord gaan van de Aslak, een drakkar die niet in al te beste staat verkeert, onder bevel van de mooie en dappere Brynhild.

Knut en Sligand weten het Grote Verhalenboek te bemachtigen, maar dan wordt de Aslak op zee door een storm een afgrond in gedreven, naar de Onderwereld, net als het schip van Eénoog en de andere broer. De beide bemanningen proberen nu samen naar huis terug te keren, maar worden door Frowin, een vliegend schepsel uit de Onderwereld, naar het Dodenrijk gelokt, waar ze eindeloze rijen doden naar het ijspaleis van de godin Hel zien trekken. In een van de rijen ziet Sligand een van de helden uit hun legenden, Slogund, en die helpt hun verder om uit deze penibele situatie te geraken. Maar Slogund hervindt verderop in het verhaal zijn herinnering, en blijkt dan oorspronkelijk uit een ander deel van Europa te komen…

Dat zijn dan de kleine grappen die het verhaal net weer even een slag leuker maken, wat mij betreft. Ik ga hier niet vertellen hoe het avontuur zich hier verder ontvouwt, alleen dat het gevecht met de enorme godin Hel niet eenvoudig is, en dat de broers aan het eind niet langer met elkaar optrekken. Het wachten is nu op het zesde en laatste deel in de reeks.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.