Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Arctica-9.jpg

Reeks Arctica

Auteur(s) Bojan Kovacevic (tekeningen), Daniel Pecqueur (tekst), Pierre Schelle (inkleuring)

Genre Sciencefiction

Pagina's 48

ISBN 9789463062992 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Arctica09 - Zwart commando

Buitenaardsen eisen dat ze een stuk land toegewezen krijgen, waar ze zich kunnen vestigen. In een buitengewone vergadering in Sydney, besluiten de leden van de G20 dat te accepteren om een gewapend conflict met hen te voorkomen. Maar in welk land zullen de buitenaardsen zich mogen vestigen? Welke natie zal accepteren een deel van zijn grondgebied aan hen af te staan?

Arctica is een avonturenverhaal geschreven door Daniel Pecqueur (Golden City, Golden Cup).

Pagina's

Reageer via FaceBook

09 - Zwart commando recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: MOORS MAGAZINE (link)
Arctica is een avonturenstrip annex science fictionstrip rond piloot Dakota, die altijd al gek van vliegen was en die dan ook jachtvlieger wordt. Later richt hij het Blue Sky Agency op dat satellieten die op aarde dreigen neer te storten moet vernietigen. Zijn vriendin Mismy was machiniste op een locomotief voordat ze met Dakota in de meest waanzinnige avonturen verzeild raakte sinds er een oorlog om water is losgebarsten.

In deel 9 van de reeks hebben we te maken met een groep buitenaardsen, die met vreedzame bedoelingen lijken te komen omdat hun eigen planeet dreigt te verbranden door een zon die te heet wordt. Ze eisen een stuk land op om zich te vestigen en de leden van de G20 gaan daarmee akkoord. Maar dan begint de ellende pas, want de angst voor vreemde indringers is gigantisch (waar kennen we dat toch van?) en de vestiging van de nieuwelingen, al is het in een onherbergzaam stuk woestijn, wordt van verschillende kanten gedwarsboomd.

Dakota is steeds de bemiddelaar en de man die probeert iedereen bij elkaar te brengen, maar dat gaat zeker niet zonder slag of stoot. Arctica is een voortreffelijk verhaal, dat heel goed in elkaar zit en dat de thema’s van onze tijd op een mooie manier aan de orde stelt. Het enige bezwaar is dat de tekenaar niet echt sterk is in het tekenen van mensen. Daardoor ga je wel met het verhaal mee, maar leef je niet met de hoofdpersonen mee. Zo verging het mij in ieder geval. Maar nogmaals, dankzij het verhaal lees je deze strip wel degelijk in één ruk uit.

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Na 8 delen was de rek duidelijk wat uit de reeks ‘Arctica’. De gebeurtenissen kwamen immers vaak op hetzelfde gegeven terug: buitenaards meisje wordt door een vreemde mogendheid ontvoerd, Dacota haalt ze terug, waarna het hele spel kon herbeginnen. Op het einde van ‘Ultimatum’ wisten we echter dat de reeks hoogstwaarschijnlijk een andere richting ging inslaan. Dit deel bevestigt dat vermoeden.

De aarde wordt voor een ultimatum gesteld: een gebied voorzien voor buitenaardse vluchtelingen of een volledige shutdown van alle digitale communicatie. De grote vraag is natuurlijk welk land bereid is een deel van z’n gronden op te offeren ten gunste van onbekende wezens? En hoe zal de bevolking reageren op de indringers?

De nieuwe wending in dit epos zorgt ervoor dat er weer heel wat opties zijn om het verhaal boeiend te maken, een kans die Pecqueur met beide handen grijpt. Het hele album draait om de integratie van een vreemd ras in onze maatschappij en de problemen die dat met zich meebrengt. De auteur schat onze aardse gastvrijheid niet echt hoog in, iets waarmee ik het jammer genoeg eens ben. Ik denk zelfs dat hij de problemen die zulk een ingrijpende verandering zou brengen, onderschat. Bovendien gaat hij er vrij gemakkelijk van uit dat de aliens nogal naïef zijn, iets dat vrij onwaarschijnlijk lijkt naarmate je verder in het boek komt. En zo zijn er nog wel een paar puntjes die wat bijgeschaafd hadden mogen worden.

Voor de duidelijkheid: dit verhaal heeft bijna niets meer van doen met het oorspronkelijke epos rond het meisje met de blauwe haren. Iets waar je toch even moet aan wennen. Hoogstwaarschijnlijk zal de link nog wel gemaakt worden, maar voorlopig zullen we het moeten doen met de nieuwe situatie die op aarde is ontstaan. Iets waar ik trouwens geen spijt van heb omwille van eerder genoemde redenen.

Het tekenwerk van Kovacevic is knap en doet denken aan dat van Malfin: het kleurgebruik leunt sterk aan bij dat in de reeks ‘Golden City’ en er is veel aandacht voor de uitwerking van innovatieve technologie. Een aangenaam boek om naar te kijken dus.

Besluit: de reeks krijgt met dit album een tweede adem en zit volgens mij weer op het goede spoor. Benieuwd waar dit naartoe gaat...


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.