Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Acriborea-4.jpg

Reeks Acriborea

Auteur(s) Sandrine Cordurie (inkleuring), Stéphane Créty (tekeningen), Sylvain Cordurie (tekst)

Genre Sciencefiction

Pagina's 48

ISBN 9789463061445 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Acriborea4 - De zwermen

Vijfdelig sciencefiction-avontuur van Stéphane Créty, bekend van Drakenbloed en Hannibal Meriadec.

De Nominoss hebben de beschermende ring rond de tweede golf migranten doorbroken. Twaalf miljoen kolonisten hebben geen enkele bescherming meer! De oorlog op Acriborea nadert het kookpunt, en op Hope hebben de Phasmiden de wapens opgenomen. Dat ziet er slecht uit voor de mensen. De Phasmiden zijn immers speciale krijger insecten die tot de efficiëntste in hun soort horen. Desondanks heerst er hoop vanwege de bijzondere eigenschappen van kolonel Palliger en zijn Onzekeren...

Pagina's

Reageer via FaceBook

4 - De zwermen recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: SIGGE STRIPT (link)
Ik weet dat ik de eerste drie delen van Acriboréa met veel plezier gelezen heb, maar ik kan me er bitter weinig meer van herinneren. Ik had de albums ook niet binnen handbereik, dus ik heb ze niet opnieuw kunnen lezen. In deel 4—dat 6 jaar na de voorgaande delen verschijnt—wordt ook weinig uitgelegd.

De buitenaardsen vallen aan, zwermen van dodelijke insecten zijn op drift en de protagonisten staan elkaar onderling ook nog eens naar het leven. Iedereen is bezig het vege lijf te redden en tijd voor overpeinzingen is er niet.

Nog één deel te gaan.

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Weinig science-fiction auteurs hebben een rooskleurige toekomst in gedachten voor de mensheid. Ook de reeks Acriborea laat maar weinig positiefs zien van de meest destructieve soort die de aarde ooit heeft voortgebracht. Wanen we ons nu oppermachtig, dan zou dat volgens Cordurié en Créty in de toekomst wel eens anders kunnen liggen.
En wie dacht dat het na de eerste drie albums alleen maar kon beteren, zou zich wel eens kunnen mispakken...

‘Zwermen’ luidt mogelijk het definitieve uitsterven van ons ras in (in deze vertelling, welteverstaan). De buitenaardse beschavingen waarmee het menselijke ras zich geconfronteerd ziet, plaatsen een laatste offensief en zetten middelen in die onverwacht en extreem vernietigend zijn. Het leger biedt met de moed der wanhoop weerstand aan de eskaders Nominoss die over de steden uitzwermen. Op hetzelfde moment trachten Palliger en Niemeyer samen met de andere overlevenden van hun crash te ontsnappen aan de wereld ‘Hope’ om zodoende hun eigen ras te hulp te schieten. Maar ondanks hun enorme mogelijkheden ziet de toekomst er allesbehalve goed uit...

De swingende en vlotte vertelstijl van Cordurié zorgt ervoor dat het album sneller uit is dan je zou willen. Door het het afwisselend in beeld brengen van de gebeurtenissen op Hope en Acriborea wordt je heen en weer geslingerd tussen twee afzonderlijke vertellingen die in het 5de en afsluitende deel zonder twijfel zullen samenvloeien. Gelukkig blijft tijdens het lezen alles duidelijk gescheiden en is het verweven van beide verhalen geenszins storend. Integendeel. Deze manier van vertellen brengt een zekere dynamiek in het geheel en zorgt ervoor dat je ongeduldig doorleest en naar de volgende bladzijden smacht. Negatieve kantje aan de zaak is dat je daardoor misschien te snel door het boek heen bent en zo heel wat mooi tekenwerk onvoldoende hebt geapprecieerd. Gelukkig laat het papieren medium als geen ander toe om eens terug te bladeren en je te verdiepen in enkele afzonderlijke bladzijden of tekeningen. Het hele album nog eens, nu op het gemak, herlezen is vanzelfsprekend ook een optie. ;-)

Créty is van vele markten thuis en brengt mens, buitenaardsen, natuur en technologie prachtig in beeld. Let ook op de lay-out waarin hij naar hartelust varieert en die in functie staat van de sfeer die in bepaalde scènes heerst en zo bijvoorbeeld het gevoel van chaos op de juiste momenten benadrukt.

Besluit: in dit album wordt mooi naar de afsluiter toegewerkt. Alle opties zijn nog open waardoor deel 5 niet snel genoeg kan komen.

- Iyo74

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Acriborea is toe aan het voorlaatste deel. En ook in dit album weten beide auteurs te imponeren. Mocht Acriborea een onderdeel uitmaken van Meta-Baron of Universal War Two, die een uitgestrekter schouwtoneel in beslag nemen, dan is Acriborea beperkt tot één planeet waar er nog op de grond wordt gestreden. Als je de ruimtetuigen, specifieke space-technologie en bijzondere gaven wegdenkt (en ja, er blijft dan nog genoeg over), dan leest dit net zo goed als een strip over de Vietnamoorlog waarin een infanterie-eenheid door de jungle ploetert met hun zelfbehoud als voornaamste bekommernis. Dit gezegd zijnde zien we Stéphane Créty liever natuurdecors tekenen dan de scènes in de steden waarvan de gebouwen opzichtig met een liniaal zijn getekend. Maar die constructies blijven niet lang rechtstaan, dat dan weer wel.

DAVID STEENHUYSE --- januari / februari 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.