Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 12.73 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?

Nieuws uitgeverij Silvester Strips

Het laatste nieuws rond stripuitgeverij Silvester. Nieuwe releases, leuke weetjes en de agenda.

Silvester Debuutprijs 2016

Geplaatst: 2016-05-26

Silvester Strips debuutprijs 2016Tijdens de officiële opening van de Stripdagen Haarlem, vrijdag 3 juni 17.00 uur in de Philharmonie te Haarlem, zal de winnaar van de Silvester Strips Debuutprijs 2016 (t.w.v. 1.000 euro) bekend gemaakt en uitgereikt worden door stripmaker en jurylid Michiel van de Pol.

De genomineerden
Van alle boeken die tussen april 2014 en maart 2016 verschenen zijn uiteindelijk deze zes albums genomineerd voor de Silvester Strips Debuutprijs 2016:
Mijn Begrafenis van Maarten De Saeger (uitgeverij Bries)
Hubert van Ben Gijsemans (uitgeverij Oogachtend)
Het Mirakel van Vierves van Inne Haine (uitgeverij Oogachtend)
Ayak + Por 1 van Wilbert van der Steen en Marc Legendre (uitgeverij Strip 2000)
Muggen van Bart Nijstad (uitgeverij Xtra)
Woekeraar van Pieter Coudyzer (uitgeverij Xtra)

De jury
Michiel van de Pol (stripmaker. Spotters, zijn nieuwe graphic novel, verscheen onlangs bij uitgeverij Scratch), Dimitri van Amerongen (stripboekwinkel Silvester Haarlem), Wout Jut (recensent voor Stripverslag en Eppo Stripblad) en Ward Wijndelts (schrijver/journalist voor Mindshakes). De jury gaat onder leiding van Patrice van der Linden (eindredacteur uitgeverij Silvester). Met dank aan alle uitgevers die de boeken ter beoordeling beschikbaar hebben gesteld.

Over Silvester Strips
In navolging van de VPRO en Comichouse is de sponsoring van de Debuutprijs dit jaar wederom in handen van Silvester Strips. In 1991 gestart als stripboekwinkel in het hartje van ‘s-Hertogenbosch en later ook in Haarlem. In 1997 begon Silvester met het uitgeven van stripboeken. Momenteel heeft Silvester populaire stripreeksen als Walking Dead, Okko, De Havik, De hel van het Oostfront en Prins Valiant in haar fonds. Silvester Strips viert dit jaar haar 25 jarig jubileum.

Hub signeert zaterdag 12 maart bij Silvester Den Bosch

Geplaatst: 2016-02-25

Okko 10 dossier-editieDe cyclus is rond, de reeks is compleet!

Okko deel 10, De cyclus van de leegte II,  is nu verkrijgbaar. Om dit te vieren signeert zaterdag 12 maart de Franse top-auteur Hub bij Stripboekwinkel Silvester te 's-Hertogenbosch. Hub is tevens co-scenarist van de vikingenstrip Aslak, waarvan het derde deel nu verkrijgbaar is.

Hub signeert zaterdag 12 maart van 12.00 tot 16.00 uur. Een signeerticket kost 75 euro. Daarvoor ontvang je de gelimiteerde Okko 10 dossier-editie + lege verzamelcassette met ex-libris. De dossier-editie zal door Hub worden voorzien van een prachtige tekening. 

Er zijn slechts 25 signeertickets beschikbaar, dus meld je snel aan: stuur een email met je gegevens naar info@silvesterstrips.nl!

Stripboekwinkel Silvester
Snellestraat 8
5211 EN 's-Hertogenbosch
Tel : 073 690 14 60

LET OP: Voor een handtekening in de reguliere hardcover en softcover van Okko hoef je niet in de rij te staan. Die plaatst Hub tussendoor.

- Signeertijden zijn onder voorbehoud en kunnen nog worden gewijzigd.
- Maximaal 1 tekening per ticket. Overige boeken worden enkel voorzien van handtekening.
- De auteur signeert enkel boeken voor aanwezige klanten. Dus geen bestellingen op afstand.
- Signeertickets worden verdeeld op volgorde bij binnenkomst en gaan op nummer.
- De tekening is een geste van de auteur. Hij heeft altijd de bindende zeggenschap over het signeren.

Signeersessie Haarlem: Charel Cambré en Jan Bosschaert

Geplaatst: 2015-05-18

Amoras 5Haarlem maakt zich op voor een nieuwe signeersessie met twee top-tekenaars. Op zaterdag 30 mei signeren bij Stripboekwinkel Silvester Haarlem namelijk niemand minder dan:
- Charel Cambré (Amoras, Jump)
- Jan Bosschaert (Jaguar, Sam)

Beide auteurs signeren hun boeken van 13.00 tot 17.00 uur. Deel 5 van Amoras, de nieuwste in deze populaire Suske & Wiske spin-off reeks, zal dan ook beschikbaar zijn. Wil je iemand een bijzonder cadeau geven, dan laat je je stripboek voorzien van een mooie tekening!

Silvester Strips Haarlem
Kleine Houtstraat 11a
2011 DD Haarlem
Tel : 023 531 10 75

(Signeertijden zijn onder voorbehoud en kunnen nog worden gewijzigd. Vraag in de winkel naar actuele tijden.)

Charlie Adlard signeert bij eerste Dutch Comic Con!

Geplaatst: 2015-03-24

hot priceZaterdag 28 en zondag 29 maart is in de jaarbeurs in Utrecht de eerste editie van Dutch Comic Con: een fantastisch evenement wat gericht is op comics, films, cartoons, games en alles wat daar afgelopen decennium uit is voortgekomen. 

Silvester zal daar zeker aanwezig zijn en niemand minder dan Charlie Adlard, tekenaar van Walking Dead, is onze gast! Op beide dagen zal Charlie aanwezig zijn om zijn boeken te signeren. Zie hieronder zijn signeerschema:
Zaterdag:
10.15-12.15 uur (signeren)
15.00-15.30
uur (alleen handtekeningen)
16.45-17.45
uur (signeren)
Zondag:
10.00-12.00 uur (signeren)
13.00-13.30 uur (alleen handtekeningen)
14.30-16.30 uur (signeren)

Early Bird actie! Op zaterdag en zondag krijgen de eerste 50 klanten die t.w.v. minimaal €50,00 aan strips kopen een goed gevulde goodie bag t.w.v. €100,00. OP=OP!

Net als op de Amerikaanse conventies zal er een artist alley zijn met nationale, internationale tekenaars en bekende artiesten uit het genre. Daarnaast een tweedaagse Cosplay wedstrijd. Een deel van Dutch Comic Con is ingericht met nationale en internationale dealers van popculture merchandise & collectables, uitgeverijen en andere bedrijven die zich afgelopen jaren geprofileerd hebben in deze branche. Ook is er een bioscoop van formaat met de nieuwste releases & trailers. Kortom een geweldige ervaring voor jong en oud!

(De auteur voorziet je boek van een prachtige tekening bij aankoop van 40 euro aan Silvester-boeken naar keuze. Wil je je boeken alleen maar laten voorzien van een handtekening? Dat kan bij aankoop van 20 euro aan Silvester-boeken naar keuze. Signeertijden zijn onder voorbehoud en kunnen nog worden gewijzigd. Tickets gaan op volgorde van nummer.)

HOT PRICE - topstrips voor 9,95!

Geplaatst: 2015-03-19

hot priceDe enige constante is "verandering" en ook in de markt voor stripboeken is dat het geval. Nog niet zo lang geleden werden strips in grote oplages tegelijkertijd gedrukt. En als een titel op was, werd deze gemakkelijk herdrukt. Die tijden zijn definitief voorbij. Silvester drukt nu alleen nog in kleine oplages waarbij geldt op = op. Herdrukken zijn een grote uitzondering op de regel geworden. Ons advies is dan ook om niet te lang te wachten met het aankopen van een nieuwe titel.

Waarom HOT PRICE?
We weten als geen ander dat het vrijwel onmogelijk is om alles te kopen wat je leuk lijkt. En helemaal als het stripaanbod zo groot is. Met onze permanente HOT PRICES hopen we het gemakkelijker voor je te maken om een serie een kans te geven.

Waar vind ik de HOT PRICE albums?
Vanaf begin april in de stripspeciaalzaak en op deze site. Deze HOT PRICE albums zijn voor 9,95 Euro verkrijgbaar:
- Alim de leerlooier
- Casus
- Cosa Nostra (deel 1 t/m 5)
- Ishanti
- Kobijn (deel 2 t/m 8)
- De Verborgen Geschiedenis (deel 1 t/m 7)
- Zeven (deel 2 t/m 7)

Bekijk nieuws per jaar:

2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.